FIINDCA E MAI USOR
SA PREVII DECAT SA TRATEZI
pointer
logo
cutii
stampila
pointerCE ESTE HYALOBARRIER?

HYALOBARRIER este special conceput pentru prevenirea si reducerea formarii aderentelor post-operatorii. Se prezinta sub forma de gel steril, transparent pe care medicul il aplica cu ajutorul seringii si a canulei speciale in momentul interventiei chirugicale pe suprafetele cu risc de formare a aderentelor. Datorita compozitiei si a proprietatilor sale, HYALOBARRIER adera si persista la locul aplicarii timp de 7 zile, actionand ca bariera eficienta care se opune contactului dintre tesuturi in perioada critica in care se pot forma aderentele.

Acidul hialuronic
Acidul hialuronic – component principal al tesutului conjunctiv, al pielii si mezoteliului

Conform recomandarilor publicate recent in Ghidul Societatii Europene de Endoscopie pentru Ginecologie (2012), o interventie eficienta pentru reducerea formarii aderentelor dupa interventiile ginecologice implica utilizarea unei bariere cu eficienta si siguranta dovedite, usor de folosit si cost-eficienta, alaturi de tehnicile de buna practica chirurgicala pe care medicul le implementeaza. Aceasta abordare este indicata in toate cazurile in care exista riscul dezvoltarii aderentelor post-chirurgicale si in special in cazul femeilor care doresc pe viitor sa ramana insarcinate.

femeie gravida

HYALOBARRIER contine acid hialuronic 100% auto cross-linkat prin tehnologia brevetata ACP® (polizaharid auto cross-linkat) de condensare si nu contine alte substante adaugate. Este biocompatibil, bioresorbabil, nu are efecte inflamatorii si este non-alergenic.

Este disponibil in doua forme, pentru utilizare fie in interventiile deschise (laparotomii) - HYALOBARRIER GEL, fie in interventiile laparoscopice sau histeroscopice - HYALOBARRIER GEL ENDO.

Acidul hialuronic a fost descoperit in urma cu peste 8o de ani si a primit acest nume datorita identificarii sale pentru prima data in corpul vitros al ochiului de vaca (hyalos in limba greaca inseamna sticla). Are o structura de baza simpla, de dizaharid, comuna pentru toate organismele vii, insa cu numar mare, variabil de unitati de baza legate intre ele (pana la 25.000). Se gaseste in articulatii (in lichidul sinovial si in structura cartilajului), in tesutul conjunctiv, inclusiv in piele, in cordonul ombilical, precum si in diferite organe si in muschi. Are importante proprietati structurale, fizico-chimice si biologice, fiind implicat in mentinerea structurii normale a tesuturilor de legatura, in hidratare si lubrifiere, in protectie, regenerare si vindecare. De la descoperire si pana in prezent, acidul hialuronic a gasit multiple utilizari in medicina: in oftalmologie, in tratamentul bolii artrozice a genunchiului, in medicina estetica, in tratamentul uscaciunii vaginale, in chirurgie.



HYALOBARRIER® GEL și GEL ENDO – Monografia produsului, martie 2015. DeWilde RL et al. Gynecol Surg 2012 Nov;9(4):365-368.

Tehnologia ACP de condensare a acidului hialuronic
Tehnologia ACP® de condensare a acidului hialuronic si obținerea HYALOBARRIER®
pointerCUM ACTIONEAZA HYALOBARRIER?

Aderentele sunt benzi de tesut fibros care leaga organe si tesuturi vecine in mod normal neconectate. Riscul formarii aderentelor creste atunci cand suprafetele traumatizate (in urma interventiei chirurgicale sau a inflamatiei) se afla in contact si este permisa dezvoltarea unui tesut fibros care nu se mai resoarbe. In aceste conditii, impiedicarea contactului dintre suprafetele lezate pe perioada critica constituie un mod de abordare rationala a prevenirii aderentelor.

HYALOBARRIER este gel steril, cu vascozitate crescuta. Se aplica in timpul interventiei chirurgicale pe suprafetele lezate in strat de 1-2 mm grosime si are efect de bariera, prevenind contactul dintre tesuturile vecine si, astfel, se opune formarii aderentelor.

Datorita compozitiei sale – acid hialuronic 100% auto cross-linkat – HYALOBARRIER formeaza un strat uniform, aderent la tesuturile pe care este aplicat si persistent timp de 7 zile, adica in perioada critica in care se formeaza aderentele. In plus, acidul hialuronic are efecte demonstrate de hidratare si de protectie a tesuturilor.

HYALOBARRIER este biocompatibil, nu produce inflamatie sau reactii alergice. El se degradeaza lent si se resoarbe complet.

Este usor de utilizat, gelul fiind disponibil in seringa preumpluta prevazuta cu canula speciala de aplicare, adaptat pentru tipul interventiei chirurgicale - HYALOBARRIER GEL si HYALOBARRIER GEL ENDO; se aplica in 1-3 minute si nu prelungeste timpul de operatie.

HYALOBARRIER a dovedit in studii clinice reducerea importanta a formarii si a severitatii aderentelor, atat in interventiile chirurgicale deschise, cat si in cele endoscopice (laparoscopie sau histeroscopie).

Interventie chirugicala
Interventie chirugicala

Aplicare hyalobarrier
Aplicare HYALOBARRIER®

Vindecare fara aderente
Vindecare fara aderente


HYALOBARRIER® GEL și GEL ENDO – Prospectul produsului, 2014. HYALOBARRIER® - Monografia produsului, martie 2015. Mais V et al. Hum Reprod 2006;21(5):1248-1254.

pointer CAND ESTE RECOMANDAT HYALOBARRIER?

Aderentele sunt complicatii frecvente ale operatiilor: pana la 90% din femei putand dezvolta aderente dupa o interventie ginecologica majora. Ele pot determina infertilitate secundara, pot produce durere cronica, tulburarea tranzitului intestinal (constipatie sau ocluzie intestinala) sau pot necesita interventii chirurgicale repetate.

Inlaturarea aderentelor se poate face doar printr-o noua operatie, numita adezioliza, insa riscul de recidiva este foarte mare.

Datorita riscului crescut de refacere, este mai eficient sa previi formarea aderentelor inca de la prima operatie!

Specialistii recomanda pentru prevenirea formarii aderentelor dupa interventiile ginecologice utilizarea unui dispozitiv de tip bariera, alaturi de implementarea tehnicilor de buna practica chirurgicala, in toate cazurile in care exista riscul dezvoltarii aderentelor post-chirurgicale si in special in cazul femeilor care doresc pe viitor sa ramana insarcinate.

Organe normale fara aderente
Organe cu aspect normal, fara aderente

Aderente la nivelul pelvisului
Aderente la nivelul micului bazin (pelvis)

HYALOBARRIER GEL si HYALOBARRIER GEL ENDO sunt dispozitive de tip bariera special concepute pentru prevenirea sau reducerea formarii aderentelor chirurgicale, cu indicatii de utilizare in special in operatiile care se asociaza cu un risc mare:

- operatii la nivelul ovarelor si a trompelor uterine – chisturi ovariene, sarcina extrauterina;
- adezioliza - pentru prevenirea refacerii aderentelor dupa inlaturarea lor chirurgicala;
- operatii pentru fibrom - indiferent de metoda chirurgicala folosita(deschisa sau endoscopie)
- cezariana;
- tratamentul chirurgical al endometriozei interventiile histeroscopice.

HYALOBARRIER previne si reduce eficient formarea aderentelor, in conditii de siguranta si tolerabilitate demonstrate clinic in diferite interventii chirurgicale abdomino-pelvine.

Discuta cu medicul despre
Discuta cu medicul despre avantajele HYALOBARRIER!

Wallwiener M et al. Gynecol Surg 2012;9:465-466. DeWilde RL et al. Gynecol Surg 2012 Nov;9(4):365-368. HYALOBARRIER® GEL și GEL ENDO – Prospectul produselor, 2014.

pointer CUM SE PASTREAZA HYALOBARRIER?

Dispozitivele medicale HYALOBARRIER® GEL si HYALOBARRIER® GEL ENDO contin geluri sterile, transparente si cu vascozitate mare, obtinute prin cross-linkarea acidului hialuronic in urma condensarii.

Sunt disponibile sub forma de seringi pre-umplute sterile de unica folosinta. Continutul seringilor, ambalajul care contine seringa si canulele pentru aplicare sunt sterile.

Indicatii
HYALOBARRIER® GEL și HYALOBARRIER® GEL ENDO sunt indicate pentru profilaxia sau reducerea formării aderențelor post-chirurgicale din sfera abdomino-pelvină.

HYALOBARRIER® GEL este indicat pentru utilizarea în procedurile chirurgicale deschise.
HYALOBARRIER® GEL ENDO este indicat pentru utilizarea în procedurile chirurgicale laparoscopice și histeroscopice.

Contraindicații
Hipersensibilitate cunoscută la produs.
Dispozitivele nu trebuie utilizate la pacienții care prezintă infecții sau contaminarea câmpului chirurgical.

Depozitare
A se menține refrigerat la temperatura de 2-8°C. Produsul poate fi depozitat la temperatura camerei o perioadă limitată de timp (nu mai mult de 7 zile), după care trebuie din nou refrigerat. A nu se congela.